EPDK’nın 2017 yılı için serbest tüketici limitini 2 bin 400 kWh’a düşürmesi ile aylık ortalama 82 TL ve üzeri elektrik faturası ödeyen abonelere ‘ indirimli elektrik’ kullanmanın yolu da açılmış oldu. Yeni limit ile birlikte Antalya, Isparta ve Burdur’da serbest tüketici kapsamına giren abone sayısı 591 bini buldu.
CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş’den yapılan açıklamada, Antalya, Burdur ve Isparta illerinde Aralık 2016 itibarıyla hizmet verdikleri serbest tüketici sayısının 228 bin olduğuna işaret edilirken yeni limitle sadece Antalya ilinde 215 bin abonenin serbest tüketici olma hakkını elde ettiğine dikkat çekildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitini 2017 yılı için 3 bin 600 kWh’tan 2 bin 400 kWh’a düşürmesi ile aylık ortalama 82 TL’nin üzerinde elektrik faturası ödeyen abonelere ‘indirimli elektrik kullanmanın’ yolu açıldı. EPDK’nın belirlediği yeni limit ile Türkiye genelinde 8.4 milyon elektrik abonesi ‘serbest tüketici’ olma fırsatı yakalarken CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş’nin Görevli Tedarikçi Şirket (GTŞ) olarak hizmet verdiği Antalya, Isparta ve Burdur illerinde serbest tüketici hakkına sahip abone sayısı yaklaşık 591 bin’e ulaştı.

SADECE ANTALYA’DA 215 BİN ABONE İNDİRİMLİ ELEKTRİK KULLANMA HAKKI KAZANDI
Elektrik perakende satış sektöründe tarife yapısını başlatan ilk perakende satış şirketi olarak öne çıkan ve başta Akdeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye genelinde perakende elektrik satış lisansı bulunan CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş’nin toplam abone sayısı 1.7 milyonu aşmış bulunuyor. Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada, “Limitin 2 bin 400 kWh olarak belirlenmesiyle birlikte hizmet verdiğimiz Antalya, Isparta ve Burdur illerinde mevcut ve yeni serbest tüketici hakkı olan abone sayımız 591 bine ulaştı. Bu abonelerimizin 459 binini mesken aboneleri oluştururken, yeni limit ile birlikte sadece Antalya ilinde yaklaşık 215 bin abone serbest tüketici olma hakkını etti. Aylık faturası ortalama 82 TL ve üzeri olan ve CK Akdeniz Elektrik’in avantajlı tarifelerinden yararlanmak isteyen tüketicilerin yapmaları gereken Müşteri Hizmet Merkezleri’mize ve NKolay şubelerine giderek serbest tüketici sözleşmesi imzalamak” bilgisi verildi.

ABONELER İMZALADIKLARI SÖZLEŞMELERE DİKKAT ETMELİ
Yeni limitle birlikte sektörde rekabetin boyutlarının daha da genişleyeceğine de işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş olarak, sektör tecrübemiz ve deneyimli kadrolarımızla biz bu rekabete hazırız. Abonelerimize; kaliteli, sürdürülebilir ve müşteri memnuniyetini hedefleyen bir hizmet sunmaya devam edeceğiz. Serbest tüketici statüsündeki aboneleri mağdur olmamaları için; önümüzdeki dönemde imzaladıkları sözleşmeleri çok dikkatlice incelemeleri ve sözleşmelerdeki ek maddeleri okuyarak gerçekte ne kadar indirim aldıklarını net olarak görmeleri konusunda uyarmak isteriz.”